Vidám délután – 60 éves az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ

https://obuda.hu/wp-content/uploads/2020/09/DSC_7155.jpg

Idén 60 éve, hogy megalakult a III. kerület első szociális intézménye, mely a kezdetektől fogva a sérült, rászoruló embereknek igyekszik hasznos, értékteremtő munkalehetőséget biztosítani. Ez az intézmény ma Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ névre hallgat.

Az évforduló alkalmából – a vírushelyzet miatt – zártkörű születésnapi ünnepséget tartottak a központban a minden évben megrendezett Vidám Délután című rendezvény keretében. Az eseményt Janurikné Csonka Erika intézményvezető nyitotta meg, aki bemutatta a jubileum alkalmából elkészült kiadványt, ami a megalapításától egészen napjainkig öleli fel a foglalkoztató történetét.

Ezt követően átadásra került az intézmény új Snoezelen szobája, melynek kialakítására a Tájoló Szociális Egyesületen keresztül a GRAPHISOFT Park Engineering C Management Kft. támogatása által nyílt lehetőség.

A Snoezelen szoba egy fogyatékossággal élő személyek számára kialakított helyiség. Ebben a biztonságos, stresszmentes környezetet kínáló szobában a különböző érzékszervek fejlesztése valósulhat meg. A relaxációt nyugtató hatású zenék, színek, fények és a kellemes ellazulást biztosító vízágy teszi lehetővé. A multiszenzoros környezetben kellemes, pozitív élmények átélésével valósítható meg a stresszmentes pihenés.

A megnyitót a rehabilitációs központ énekkara zárta, majd egy hatalmas közös gulyáspartival csillapították az étvágyukat ellátottak és dolgozók egyaránt. Az ebédet követően még különböző szabadidős programokon (táncház, minigolf, pingpong) lazíthattak a közösség tagjai.

13

20

29

31

forrás: obuda.hu