IMG_20190907_103349

Családi nap Vácott

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai és kísérőik Vácott kirándultak, ahol megtekintették a Nagyboldogasszony-székesegyházat, a Tragor Ignác Múzeum hajótörténeti gyűjteményét és dottóval körbe is járták az egész várost. Jókedv, feltöltődés és új ismeretek jellemezték a napot.

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ a Tájoló Szociális Egyesülettel karöltve minden év szeptemberében egy családi napot szervez, melynek célja közelebb hozni egymáshoz az ellátottakat, dolgozókat és családjaikat, ezzel is törekedve arra, hogy egy igazán összetartó közösséget alkossanak. Idén Vác nevezetességeinek megtekintésével kötötték össze ezt a napot. A kirándulók szombat reggel az intézmény előtt gyülekeztek, majd buszra szálltak és kezdetét vette utazás. Megérkezvén Vácra, először a Nagyboldogasszony-székesegyházba látogattak el, amely Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa a város főterén. A székesegyház 1761 és 1777 között épült klasszicista és késő barokk stílusban. Ezt követően dottóra ültek, amely körbe vitte őket a településen, érintve annak főbb nevezetességeit, látványosságait.

Természetesen a kirándulás közben meg is éheztek az intézmény enyhe részlegének ellátottjai és kísérőik, melyre számítottak is a szervezők. El is indultak a váci Hekk Terasz étterembe, ahol már frissen várt mindenkit a húslevés és a családi ebédekről is elmaradhatatlan fogás, a rántotthús. Miután mindenki jóllakott, indultak is tovább a kirándulás utolsó állomására. A Tragor Ignác Múzeum hajótörténeti gyűjteményét tekintették meg, mely Magyarország legnagyobb hajókonstruktőre, hajótervező mérnöke, Szabadi Kálmán életmű kiállítása. A tárlat XX. századi vitorlások, gőzösök, jachtok kicsinyített, élethű másolataival kelti életre a tengeri, a balatoni és a dunai hajózást. Ezzel lassan végéhez ért a kirándulás, mindenki kellemesen elfáradt és a hazaúton felhőtlen kacagások árulkodtak, hogy mindenki nagyon jól érezte magát ezen a napon.

A feledhetetlen élményt nyújtó program azon támogatók jóvoltából valósulhatott meg, akik a Tájoló Szociális Egyesületnek ajánlották fel adójuk 1%-át. Az intézmény vezetősége, az ott dolgozók és az ellátottak ezúton is köszönik a támogatást!

Comments are closed.