61766929_2199263953514298_7092828354050523136_n

Nyaraltak az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ munkatársai – mint minden évben – idén is gondoskodtak arról, hogy az ellátottjaik részesüljenek egy felejthetetlen nyári élményben. Két kirándulást is szerveztek, külön az intézmény középsúlyosan értelmi fogyatékos ellátottjainak és külön az enyhe részlegnek.

 

Elsőként, május 27-től 29-ig a központ középsúlyosan értelmi fogyatékos ellátottjai kapcsolódhattak ki egy nagybörzsönyi erdei táborban. Itt sok helyi nevezetességhez, kiállításra mentek el, és persze sokat sétáltak a gyönyörű erdőben is. Egyebek mellett voltak a Halasi-Csipkeszerű Faragások Kiállításán, a Bárókút Állatsimogatóban, a Bányásztemplomban, Palisca Mária mesekerámikusnál, továbbá kipróbálták a Nagybörzsönyi Erdei Kisvasútat is. Az állatsimogatót, a kisvasutat és a meséket megjelenítő kerámiázást amit ki is próbálhattakkülönösen élvezték az ellátottak. A haza vezető úton pedig még megálltak egy kicsit Zebegényben, ahol ellátogattak a Hajózási Múzeumba, majd a Trianon emlékműhöz.

A következő héten, június 3-7. között, az intézmény enyhe értelmi fogyatékosai és pszichiátriai betegei a Balatonnál, Siófok-Sóstón tölthettek el öt kellemes napot, a szabadstrand közelében. Szerencsések voltak, júniusra végre megérkezett a jó idő, így igen sok napsütésben volt részük a kirándulóknak. Természetesen azonban nem csak a napozásról szólt ez hét, minden napra jutottak programok, feltérképezték a közeli nevezetességeket, múzeumokat is. Többek között megnézték Siófok városát, a Kőröshegyi Levendulást, a Kőhegyi kilátót Zamárdiban, a Balatoni Madárkertet Kerekiben, Balatonszárszón pedig a József Attila Emlékházon túl dottózni is volt lehetőségük. Az egyik délutánt pedig a wellnessezésre szánták Siófokon a Balaton még túl hideg volt a fürdőzéshez – ami többeknek teljesen új élményt nyújtott.  A szálláshelyen töltött idő alatt pedig fociztak, táncoltak és rengeteget mókáztak a nyaralók.

A beszámolók alapján mindkét nyaralás fantasztikusan sikerült. Mindenki nagyon jól érezte magát, dolgozókra és ellátottakra egyaránt jó hatással volt a természet közelsége és a környezetváltozás. Mindezért köszönet illeti Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatát is, akik folyamatosan segítik az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ működését, ezáltál lehetővé tették ezeknek a kirándulásoknak a megvalósulását is.

Comments are closed.